Miltä yliopisto tuntuu kun kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta

koala-bear-9960_960_720

[kuvassa valokuva koala-karhusta, joka nukkuu puun oksalla, etukäpälät oksan ympärillä]

Miten selvitä opinnoista loppuun, tai edes edetä niissä Kelan vaatimassa tahdissa, kun sekä pakollisiin että mielenkiintoisiin opintoihin sisältyy niin paljon sellaista mihin ei pysty?

Jos alle kymmenen minuutin esitelmä aiheuttaa pahan ahdistuskohtauksen lääkityksestä huolimatta, miten tulee koskaan olemaan mahdollista suorittaa pakollisia kursseja joilla on pakko puhua, esiintyä ja olla esillä?

Erityisesti esiintymispelko ja sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä ahdistus ärsyttää, harmittaa ja suututtaa siksi, että ala jota opiskelen kiinnostaa minua todella paljon. Voisin olla alallani todella hyvä. Olen hyvä monissa asioissa joita yliopisto-opiskelu vaatii. Osaan ajatella kriittisesti, opiskella itsenäisesti ja olen aina ollut hyvä kirjoittamaan. Nautin uuden oppimisesta ja itseni älyllisestä haastamisesta.

Miksi yliopisto-opintoja on mahdotonta suorittaa ilman unettomia öitä ennen esitelmiä ja seminaareja, ahdistuskohtauksia ja häpeää niiden aikana ja jälkeen? Miksi koko ajan on oltava esillä? Miksi sille annetaan koko ajan enemmän painoarvoa? Miksei näihin asioihin voi saada enemmän joustavuutta ja tukea? Miksi kaikkien pitäisi pystyä suvereenisti esitelmöimään omasta alastaan vieraalla kielellä suurelle yleisölle? Miksi kaikkien pitäisi olla koko ajan verkostoitumassa? Miksi sosiaalisesti ahdistuneille suunnatut kurssit eivät ole yhtään sen vähemmän ahdistavia kuin ”normaalit” kurssit? Miksi kukaan ei tunnu ymmärtävän miltä tuntuu pelätä sosiaalisia tilanteita ja esillä olemista? Miksi ainoa selitys on että ”esiintymistaitoja tarvitaan työelämässä, siksi niitä on harjoiteltava”?

Sosiaalisia tilanteita pelkäävä ihminen joutuu poistumaan mukavuusalueeltaan joka ikinen päivä. Miksei maailma voisi tulla yhtään vastaan?

Kertoi: kuulakärkikynä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s